Categorii

Produse noi

Toate produsele noi

Cele mai vândute

Toate produsele cele mai vândute

Oferte speciale

Toate promoțiile

GEOMETRIA TETRAEDRULUI

ISBN: 973-85306-3-6

AUTOR: MAGDALENA NICULESCU

Lucrarea este concepută astfel, încât să vină în sprijinul elevilor din gimnaziu şi liceu, precum și a studenţilor din cadrul facultăţilor de profil.

20,00 lei

Adaugă în coş

Informații

La nivelul învăţământului preuniversitar și universitar, rolul conceptelor figurale în studiul geometriei în spaţiu este deosebit de important pentru înţelegerea acestei ramuri a geometriei. Formarea conceptelor geometrice spaţiale, spre deosebire de altele, ridică probleme deosebite de reprezentare a corpurilor tridimensionale și vederea lor în spaţiu. Cea mai simplă distribuţie spaţială o constituie tetraedrul, corp geornetric ce face obiectul prezentei lucrări. Capitolul 1, intitulat ”Noţiuni teoretice fundamentale", conţine o prezentare teoretică condensată a cunoştinţelor fundamentale legate de tetraedru. Următoarele trei capitole sunt intitulate: "Puncte, drepte plane în tetraedru", ”Relaţii metrice în tetraedru", ”Arii și volume". Fiecare dintre paragrafele acestor trei capitole este dedicat unei tematici relativ delimitate și conţine enunţurile și demonstraţiile unor teoreme clasice de geometrie a tetraedrului. Capitolul 5, "Tipuri de tetraedre" prezintă principalele tipuri de tetraedre cu definiţiile și proprietăţile specifice fiecărui tip (tetraedre ortocentrice, tetraedre echifaciale, tetraedre tridreptunghice, tetraedre Crelle, tetraedre izodinamice şi izofaciale, tetraedre regulate). Capitolul 6, "Teme de studiu în tetraedru" prezintă o modalitate de susţinere în cadrul orelor de extindere, a temei "Tetraedrul”. Cele cinci teme din cadrul acestui capitol se referă la raţionamente fundamentale, utilizate în rezolvarea problemelor de geometrie a tetraedrului. În ultimul capitol s-a încercat o analogie între teoreme clasice de geometrie a triunghiului și corespondentele acestora din geometria tetraedrului. Lucrarea este concepută astfel, încât să vină în sprijinul elevilor din gimnaziu şi liceu, precum și a studenţilor din cadrul facultăţilor de profil. Ea este, de asemenea, utilă profesorilor de matematică din învăţământul gimnazial liceal, în munca lor la catedră, în cadrul cercurilor de elevi, sau pentru pregătirea concursurilor şcolare.

Autoarea

Format: 17 x24,5 cm, 96 pagini.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceași categorie:

Comentarii

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

GEOMETRIA TETRAEDRULUI

GEOMETRIA TETRAEDRULUI

ISBN: 973-85306-3-6

AUTOR: MAGDALENA NICULESCU

Lucrarea este concepută astfel, încât să vină în sprijinul elevilor din gimnaziu şi liceu, precum și a studenţilor din cadrul facultăţilor de profil.

Scrieți-vă părerea

×

Protectia Consumatorilor - ANPC

ANPC ANPC